Det er ingen tvil om at catering-tilbudet er viktig for  Mjuklia. Kjøkkenet er Mjuklias hjerte

Vi har tatt en nærmere prat med kjøkkenleder Rigmor Aas om hva som er hemmeligheten bak  matsuksessen på NMS-leirstedet i Trøndelag.

– Når vi snakker om cateringbiten, så dreier det seg om mat som vi leverer andre steder. Vi leverer litt av hvert, og vi er fleksible i forhold til dem som bestiller. Vi har både en koldtbordmeny, en selskapsmeny og en mer spesiell tallerken av høy kvalitet,  men ønsker man noe annet så får vi til det, sier Rigmor Aas.

Det aller viktigste er i hvert fall at råvarene som regel er kortreiste, og høyest på rangstigen ligger kanskje tallerkenen som stort sett består av lokalprodusert mat, spekemat fra lokalforhandler, ost fra prisbelønte Grindals Ysteri bl.a.

Av andre spesialiteter forteller hun gladelig om biffgryta, deres hjemmelagde gulasjsuppe, og Mjukli-sodden, Denne suppa er laget med utgangspunkt i Innherredsodd, men er tilsatt grønnsaker slik vi serverer den her i bygda, sier hun.

Hun legger ikke skjul på at catering-tilbudet er viktig for leirstedet, vi har gjennom årene opparbeidet oss et godt renommé i lokalmiljøet, noe vi er veldig opptatt av og stolt av. I tillegg til catering tilbyr Mjuklia også lokaler og servering til for eksempel, barnedåp, bursdager, 50-årslag, kurs og konferanser.

– Antallet som skal ha mat avgjør hvor god tid man har i forhold til bestilling. Hvis det er 300 mann som skal ha, så trenger vi nok ei uke på oss, i alle fall med tanke på det vi skal ha på lageret og så videre. Om det kommer noen bråbestillinger så får vi det som regel til uansett, sier hun.