Det var stor stas med adventsleir. Helgens leir hos NMS Mjuklia er en tradisjonsrik suksess for både voksne og barn

Åpningsmøtet skjer allerede fredag klokken 17, og etter det går det slag i slag fram til det hele rundes av med grøt klokken 12 søndag. Adventsleiren på Mjuklia har en lang tradisjon bak seg, og er et populært tilbud nå før julestria settes inn for fullt.

– Dette er først og fremst en familieleir, så de som kommer er hele spekteret fra babyer og små barn til 14-åringer som også kommer for seg selv. Det er mange gjengangere hvert år, og vi ser de samme familiene komme år etter år. Ungene blir et år eldre, men de vil likevel tilbake, sier Ingeborg Meslo Ulvin, misjonskonsulent for NMS Trøndelag.

Mye spennende skjer gjennom hele helgen, men spesielt lørdagen er innholdsrik for både voksne og barn.

– Det blir nok en del utetid, man får anledning til å kjøre hest og gjøre en del andre aktiviteter som er på Mjuklia. Ellers er det en ganske tradisjonell leir, med bibelsamling på formiddagen og adventsverksted på ettermiddagen, sier Ulvin.

Lørdag kveld skjer også ett av høydepunktene for både barn og voksne. Da går Mjuklia Grand Prix av stabelen.

– Her er det anledning til å kle seg ut i Grand Prix-klær og ta et musikalsk innslag. Det er for det meste den yngre garde som står for showet, men vi har også hatt fedre som har lekt Alexander Rybak og hoppa rundt med fele, så noen av foreldrene kan ta denne helt ut, humrer Ingeborg.

Og sist men ikke minst, ringhalelemuren Maki blir selvfølgelig å finne. Intet adventsleir uten selveste NMS U-maskotten. – Han er veldig populær blant ungene, og han kommer og spretter fram flere ganger i løpet av leiren, lover Ingeborg Meslo Ulvin.