MJUKLIA - Kreativt verksted - Flammaband

Flammaband

Magnhild Brattset (415 45 089) er svært fortrolig med ulike band som kan flettes eller veves. Kunsten fikk hun med seg fra en husflidskole, men i mange år nå har hun holdt kurs om diverse vev-former. Med hennes gode hjelp kan du nok lære deg en artig liten kunstgren på dette Kreativ-verkstedet.

Flammaband eller hossoband er noe vi ikke trenger mye utstyr for å lage. Du trenger litt tråd; men på kurset får du det du måtte ha bruk for. Rauma strikkegarn – som er ganske fast – egner seg godt til flammaband; Så om du vil, kan du jo ta med deg noe tråd.

Du fletter trådene i de fargene du selv ønsker, over- og under trådene, til et band som blir elastisk og kan passe til hossoband. Trønderne – som Magnhild sjøl er – vet godt hva hossoband er, mens ordbøkene staver det som hoseband. Oftest ser vi det som hoseband på enkelte herrebunader med nikkers. Eller du kan ha et helt annet bruksområde – i håret eller utapå en fin pakke.

MJUKLIA - Kreativt verksted - Flammaband

Flammaband

Magnhild Brattset (415 45 089) er svært fortrolig med ulike band som kan flettes eller veves.

Kunsten fikk hun med seg fra en husflidskole, men i mange år nå har hun holdt kurs om diverse vev-former. Med hennes gode hjelp kan du nok lære deg en artig liten kunstgren på dette Kreativ-verkstedet.

Flammaband eller hossoband er noe vi ikke trenger mye utstyr for å lage. Du trenger litt tråd; men på kurset får du det du måtte ha bruk for.

Rauma strikkegarn – som er ganske fast – egner seg godt til flammaband; Så om du vil, kan du jo ta med deg noe tråd.

Du fletter trådene i de fargene du selv ønsker, over- og under trådene, til et band som blir elastisk og kan passe til hossoband. Trønderne – som Magnhild sjøl er – vet godt hva hossoband er, mens ordbøkene staver det som hoseband.

Oftest ser vi det som hoseband på enkelte herrebunader med nikkers. Eller du kan ha et helt annet bruksområde – i håret eller utapå en fin pakke.