Mjuklia setter smak på julebordet

Bilderesultat for bilde av ribbe

Ribba står i høysetet når julebordsesongen dras igang. Og den kan Mjuklia produsere på kortreist vis. 

– I løpet av en fireukers-periode, så kan vi levere julemat opp til en 1000-1200 personer, forteller kjøkkensjef Rigmor Aas

Jula nærmer seg med stormskritt og de fleste tar nå fatt på julebordsesongen. Og Mjuklia er selvfølgelig på ballen, og både komfyrer og stekeplater står varme dag ut og dag inn fra slutten av november og utover desember.

Men i trøndelagsdistriktet, så er det selvfølgelig én rett som gjelder.

– Det er ribbe, ribbe og ribbe. Det er vel rundt 250 kilo med ribbe, og når man ser tallene på dette så blir man litt matt, sier Aas.

– Snakker vi kortreist gris?

– Den er kortreist på det vis at den er ordnet i Trønderlag-området. Den er avlet, slaktet og foredlet i Trønderlag, og vi er  nøye på hva slags ribbe vi bruker, sier Aas.

Tilbakemeldingene er like gode hvert år, noe som ikke akkurat gjør motivasjonen mindre for kjøkkenpersonalet til å gå på enda en ny julebord-sesong.

– Folk gleder seg til ribba fra Mjuklia. Og når du bruker gode råvarer, så får du den reaksjonen, kan kjøkkenlederen fortelle.

Og selvfølgelig kan Mjuklia også servere pølser, medisterkaker og annet tilbehør sammen med ribba. Pinnekjøtt bestilles unntaksvis, selv om Mjuklia også leverer dette.

– Mange er forsåvidt glad i det, men hos oss er vel 95 prosent av bestillingene ribbe.

Du har kanskje også lyst til å lese...